Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

"Ανάπηροι" Έλληνες, ανάπηρο κράτος

Κάτι πολύ ... ανθυγιεινό συμβαίνει εκεί στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στην Λευκάδα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Είναι ν' απορεί κανείς που, αφού η διαμονή σ' αυτές τις πόλεις είναι τόσο επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα, δεν γίνεται μαζική έξοδος πληθυσμού! Από 5 ως 8 φορές περισσότεροι ανάπηροι από τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών και υπερτριπλάσιοι από τον ελληνικό μέσο όρο, υπάρχουν σ' αυτές τις άκρως επικίνδυνες πόλεις.

Και η Ελλάδα όμως συνολικά ως χώρα φαίνεται πως είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί στο σύνολο των συντάξεων στην Ελλάδα, οι αναπηρικές είναι διπλάσιες των Ευρωπαϊκών!

Μα φαίνεται πως η πραγματική αναπηρία εντοπίζεται στο δημόσιο και στο πελατειακό του σύστημα. Δεν εξηγείται αλλιώς ούτε ότι το κράτος σπαταλά €600 εκ. των φορολογουμένων κάθε χρόνο εξ αυτού του λόγου, χωρίς να το έχει μέχρι τώρα ... προσέξει, ούτε γιατί χρειάζεται να φτάσει το 2015 για να σταματήσει το φαινόμενο! Γιατί χρειάζεται να επανεξεταστούν όλοι, για παράδειγμα, με πρόσθετα έξοδα για τους φορολογούμενους και ταλαιπωρώντας ενδεχομένως και τους πραγματικά ανάπηρους; Μπορεί το κράτος να μην γνωρίζει ποιοί είναι ψευτο-ανάπηροι, το γνωρίζουν όμως οι ίδιοι, κι εκείνοι που τους έδωσαν τις ψεύτικες βεβαιώσεις! Μου φαίνεται ότι θα μπορούσε εύκολα να καλέσει το δημόσιο να επανορθώσουν μόνοι τους οι ψεύτικοι, εντός βραχύτατης προθεσμίας, θεσμοθετώντας σοβαρότατες ποινές γι' αυτούς που δεν θα το κάνουν αλλά και για τους δημόσιους λειτουργούς που έβαλαν την υπογραφή τους στην κατοχύρωση αυτών των ψευτο-αναπηρικών συντάξεων. Μερικές γερές καμπάνες με μεγάλη δημοσιότητα μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους, λογικά θα έφταναν για να πειστούν και οι υπόλοιποι...

Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι στα σχετικά δημοσιεύματα δεν αναφέρεται τίποτα σχετικά με ποινές στους ψευτο-αναπήρους και στους δημοσίους υπαλλήλους που τους βοήθησαν να κλέβουν τους ασφαλισμένους και τους φορολογούμενους. Θυμίζουμε ότι €5.000 χρέος στην εφορία θεωρούνται πια αρκετά για να διώκεται ποινικά ένας φορολογούμενος. Με βάση τους αριθμούς του άρθρου, κατά μέσο όρο κάθε ψευτο-ανάπηρος επωφελείται πάνω από €6.000 κάθε διετία!

Οι φορολογούμενοι ζητάμε επιτακτικά άμεση λύση στην καταπάτηση αυτή των δικαιωμάτων μας σε δίκαιη, διαφανή και ανταποδοτική φορολογία._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου