Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Η Χαρά Κεφαλίδου στην Παραπολιτική

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ, μετά τις πολύ ενδιαφέρουσες και προτάσεις της για τα βουλευτικά προνόμια, 'ξαναχτυπά' με μια εξαιρετική συνέντευξη στην Παραπολιτική.

Αποσπάσματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φορολογούμενους και τα δικαιώματά τους (η έμφαση δική μας):

"...Πόσο σοβαροί είμαστε όταν από τη μια δήθεν φοβερίζουμε διάφορες προνομιούχες τάξεις ότι θα τους κόψουμε τα σκανδαλώδη προνόμια, κι από την άλλη φυλάγουμε ως κόρη οφθαλμού τα δικά μας;Ο βουλευτής πρέπει να παίρνει έναν αξιοπρεπή μισθό ανάλογα με τις δυνατότητες της χώρας και τέρμα. Μπόνους, έξτρα, σύνταξη και βέβαια ασυλία, απλώς δίνουν τροφή σ' όλους όσους μας θεωρούν βολεμένους και δικαιώνουν την αγανάκτηση του κόσμου. Αν δεν του φτάνουν, να βρει άλλη δουλειά και να βγάλει όσα χρήματα θέλει, εκεί που το να θέλεις περισσότερα είναι απόλυτα θεμιτό: στην πραγματική οικονομία..."

"...Προφανώς ο Κάστρο ζει σε μεγαλύτερη αρμονία με την πραγματικότητα, αντίθετα με εμάς που επιμένουμε ακόμη και τώρα να αμφισβητούμε την ορθότητα των φυσικών νόμων. Την ακολουθία «λαϊκισμός – ελλείμματα – δάνεια – χρέη – χρεοκοπία», την έχουμε επαναλάβει τόσες φορές στην ιστορία μας, που θα περίμενε κανείς κάτι να ‘χουμε μάθει. Το γεγονός ότι δεν μάθαμε τίποτε, με προβληματίζει πολύ. Δεν νομίζω ότι εφεξής μπορούμε να επαφιέμεθα στον πατριωτισμό των πολιτικών ή των πολιτών, αφού έχει αποδειχθεί ότι, την κρίσιμη στιγμή, κανένας τους δεν μπορεί να υπερβεί τον ατομισμό του και να σκεφτεί τη χώρα και το μέλλον.

Αξίζει να σκεφτούμε σοβαρά και να εισαγάγουμε στη διοίκηση του κράτους μηχανισμούς αυτομάτου ελέγχου, μηχανισμούς που θα προλαβαίνουν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Ένας τέτοιος μηχανισμός θα ήταν, για παράδειγμα, η αυτόματη προσαρμογή των μισθών στα έσοδα. Φανταστείτε μια επιταγή μισθοδοσίας που θα γράφει στη γωνία πόσα ευρώ μοιράζονται αυτόν το μήνα και σε πόσους. Πρέπει η συμπεριφορά του κράτους να είναι προβλέψιμη, ώστε να μπορούμε να το διοικήσουμε..."

"...Τα ΜΜΕ έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη μιζέρια και την αυτοταπείνωση, όπως είχαν και την προηγούμενη τριακονταετία για την καλλιέργεια της εικονικής πραγματικότητας που νομιμοποίησε τις παράλογες απαιτήσεις και εμπέδωσε τον ευδαιμονισμό και την καταχρέωση των νοικοκυριών. Τότε μας έπεισαν ότι την καλοπέραση την αξίζουμε, τώρα μας τρομοκρατούν αντί να μας ενημερώνουν και να μας προβληματίζουν..."

"...Προφανώς αυτό που είχαμε βαφτίσει ανάπτυξη δεν ήταν αυτό που εννοεί η κοινή λογική. Δεν παράγουμε τίποτε, έχουμε πρωτογενή ελλείμματα επί σειρά ετών, εισάγουμε όλο και περισσότερα και κρισιμότερα για την επιβίωσή μας αγαθά..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου