Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ο Νεόκοπος και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων

Διαβάζω στον ιστότοπο των Νέων, το εξής σχόλιο του Νεόκοπου (στήλη ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ):

"Κύριε Διευθυντά, Μιλάτε για «επιδόματα» στους δημοσίους υπαλλήλους – μάλλον ο δόκιμος όρος είναι πλέον «φιλοδωρήματα». Με τιμή, Νεόκοπος".

Καταλαβαίνω από το σχόλιο που προφανώς ειρωνεύεται τις μειώσεις στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, πως ο Νεόκοπος δεν γνωρίζει ότι οι ΔΥ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου οικονομικών (σελ. 8), αμείβονται με μισθούς διπλάσιους κατά μέσο όρο εκείνων των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα για αντίστοιχα προσόντα. Εκείνοι δε που εργάζονται σε ΔΕΚΟ αμείβονται ακόμα περισσότερο (σχεδόν τριπλάσιους).

Σύμφωνα δε με δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα (Γεν. Διευθ. του ΙΟΒΕ) στην Βουλή, τέτοιες αναλογίες δεν συναντώνται σε καμία άλλη χώρα του ΟΟΣΑ.

Αν δεν είναι τώρα κατάλληλη στιγμή για να διορθωθεί η αδικία αυτή, που οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματίες και μισθωτοί, διατηρούν ...ανέπαφη την αποκλειστικότητα στην ανεργία, και καλούνται να πληρώσουν με βαρειά φορολογία τα τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα και τα δυσανάλογα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων, πότε πιστεύει ό Νεόκοπος ότι είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου