Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Περίληψη της διακήρυξής μας

Αγαπητοί συμπατριώτες,


Συγκεντρωθήκαμε εδώ, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, μόνοι εμείς οι φορολογούμενοι σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, που κανείς δεν μας αναγνωρίζει 'κεκτημένα δικαιώματα'.

Θέλουμε να θυμήσουμε σε όλους όσους υπεραμύνονται 'κεκτημένων δικαιωμάτων' που αποκτήθηκαν και συντηρούνται για δεκαετίες με δανεικά, αλλά και σ' αυτούς που τους υποστηρίζουν, ότι το κάνουν με τα δικά μας χρήματα και, μέσω των δανείων, με τα χρήματα των παιδιών μας. Θέλουμε να τους θυμίσουμε το προφανές πως δεν υπάρχουν δωρεάν γεύματα. Ό,τι κάποιος εισπράττει από το κράτος, δίκαια ή άδικα, κάποιος άλλος από μας τους φορολογούμενους, δίκαια ή άδικα το καταβάλλει.

Δηλώνουμε ότι έχουμε κι εμείς δικαιώματα, μη κεκτημένα μεν και κατάφωρα παραμελημένα, όχι όμως γι' αυτό λιγότερο δίκαια ή προφανή. Έχουμε το δικαίωμα σε φορολογία που είναι, Σταθερή, Απλή, Διαφανής, Λογικού Ύψους, Δίκαιη, Συνεπής, Εύχρηστη και Ανταποδοτική.

Θέλουμε να καταγγείλουμε όλες τις συνιστώσες του πολιτικού συστήματος, τους Πολιτικούς, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΜΜΕ αλλά και πολλούς πολίτες, για απίστευτη παραμέληση αλλά και ευθεία καταπάτηση των δικαιωμάτων αυτών, με τρόπο ακραία κυνικό και κατ' εξακολούθηση.


Έχουμε ήδη κληθεί, με πολλούς τρόπους, να συμμετάσχουμε στο βάρος της δεινής θέσης που βρίσκονται τα δημόσια οικονομικά. Και τώρα ακούμε ότι αυτά δεν υπήρξαν αρκετά, και θα κληθούμε και πάλι, με νέες αυξήσεις, να βγάλουμε πάλι εμείς τα κάστανα απ' την φωτιά, όταν δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή στα κακώς κείμενα μέσω των οποίων παραβιάζονται τα δικαιώματά μας.


Ε λοιπόν, ως εδώ! Φτάνει πια! Οι φορολογούμενοι έχουμε κι εμείς δικαιώματα! Το πρόβλημα του δημοσίου είναι:

  1. Πρωτίστως πρόβλημα τεράστιων αναποτελεσματικών και κοινωνικά άδικων δαπανών.
  2. Πρόβλημα εσόδων μόνο υπό την έννοια της ισχνής φορολογικής βάσης και της ευρύτατα διαφεύγουσας φορολογίσιμης ύλης.

Ζητάμε να αλλάξει αμέσως το ερώτημα της συζήτησης για τα δημόσια οικονομικά από το 'πώς θα βρούμε αυτά που χρειαζόμαστε;' σε 'πώς θα ξοδέψουμε αυτά που έχουμε;', και προτάσεις επιβάρυνσης του προϋπολογισμού να συζητούνται μόνο ταυτόχρονα με το πόσο είναι το οικονομικό βάρος και ποιός θα το φέρει.

Καλούμε όλους τους φορολογούμενους να ενώσουν την φωνή τους με την δική μας.

Ναι στην άμεση και δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών! Ναι στην πάταξη της φοροδιαφυγής! Όχι στην αύξηση των φόρων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου