Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο τέλος στα ακίνητα

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού κ. Βενιζέλου, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε εκτάκτως την επιβολή έκτακτου τέλους στα ακίνητα που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να στοχεύσει δύσκολους, ... "κινούμενους" στόχους. Και τα ... ακίνητα ακόμα, την ΔΕΗ επιστρατεύει για να καταφέρει να τα ...  πετύχει. Στόχοι όπως η μείωση της αργομισθίας, της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, της σπατάλης, της ανισότητας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις αμοιβές και στο βάρος της ανεργίας, κρίνονται είτε ανάξιοι της στόχευσής της, είτε πολύ φιλόδοξοι για τις ικανότητές της. Δύο χρόνια μετά η κυβέρνηση μας απευθύνεται σαν να είναι φυσικό που απέτυχε για πολλοστή φορά σε κρίσιμους στόχους που η ίδια έθεσε, σαν να είναι φυσικό που οι πανάκριβοι εισπρακτικοί της μηχανισμοί δεν εισπράττουν ούτε τα έξοδά τους, που δεν έχει φέρει σε πέρας ούτε μία ουσιαστική μεταρρύθμιση στην οικονομία, που οι πρωτογενείς δαπάνες αυξάνονται σε εποχές λιτότητας, που είμαστε η μόνη χώρα που κινδυνεύει να μην ειπράξει την επόμενη δόση του προγράμματος στήριξης.

Δεν διστάζει μάλιστα να μας εμπαίζει επιπλέον, παρατηρώντας ότι δεν πρόκειται για καινούρια επιβάρυνση!! Η κυβέρνηση θυμίζει τον αμαξά που, αφού πάχυνε υπερβολικά ο ίδιος, τιμωρεί το άλογό του που δεν μπορεί να τον σύρει, με το να του μειώνει την τροφή λέγοντας: "Δεν μπόρεσες να κάνεις τα προγραμματισμένα αγώγια, δεν έχει τώρα χρήματα για να φας το κανονικό σου γεύμα...". Αντί να μπει σε δίαιτα ο ίδιος, βάζει σε δίαιτα το άλογο...

Είναι περιττό και να αναφερθεί ότι το μέτρο καταπατά βάναυσα, για ακόμα μια φορά, τα δικαιώματα των φορολογούμενων σε σταθερή, δίκαια, ανταποδοτική, διαφανή και συνεπή φορολογία. Ενδεικτικά απλώς αναφέρω ότι εκείνος που έχτισε αυθαίρετο με "μαύρα" χρήματα, κι εκείνος που πλήρωσε κανονικά τους φόρους του κι έχτισε νόμιμα, επιβαρύνονται το ίδιο. Εκείνος που επένδυσε σε ακίνητο επιβαρύνεται ακόμα κι αν φορολογήθηκε ήδη τα νόμιμα, κι εκείνος που επένδυσε σε μετοχές ή προτίμησε να τα ξοδέψει σε ταξίδια και ψώνια στο εξωτερικό, δεν πληρώνει "μία"!

Παρεμπιπτόντως, την στάση αυτή της κυβέρνησης, κατ' ουσίαν την στηρίζουν τα ΜΜΕ, όσο κι αν εμφανίζονται να την επικρίνουν. Ας μην αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στην πολύωρη χθεσινή συνέντευξη τύπου μία μόνο ερώτηση (από τον κ. Ζούλα), αφορούσε την εναλλακτική της μείωσης δημόσιας σπατάλης. Κι αυτή η μία αγνοήθηκε πλήρως από τον πρωθυπουργό, χωρίς κανείς από τους άλλους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους να ... το προσέξει.

Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Οι φορολογούμενοι είμαστε οι εύκολοι στόχοι. Έχουμε κυβέρνηση αποφασισμένη να το χρησιμοποιήσει αυτό στο έπακρο χωρίς κανέναν ενδοιασμό, για να τροφοδοτήσει μέχρι τελευταίας ρανίδος μας, το πιο αναποτελεσματικό κομμάτι της κοινωνίας, τους αργόμισθους πολιτικούς της πελάτες. Και ΜΜΕ που την καλύπτουν πλήρως. Είμαστε αβοήθητοι και ανυπεράσπιστοι σε ένα πολιτικό σύστημα, κόμματα-πολιτικούς-δημόσια διοίκηση-ΜΜΕ-ψηφοφόρους, που δεν διστάζει να βάζει το χέρι στην τσέπη μας όποτε νομίζει, για όποιον λόγο νομίζει, με όποιον τρόπο βρίσκει πρόσφορο.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι έχουμε κι εμείς ευθύνη γι' αυτό, είναι και δικό μας λάθος. Γιατί στην πραγματικότητα έχουμε μεγάλη δύναμη. Είμαστε πολλοί και δίνουμε τα χρήματα! Έχουμε και ψήφους και χρήμα. Κακώς έχουμε απαρνηθεί την χρήση της δύναμής μας. Κακώς έχουμε αδιαφορήσει στο να την μετατρέψουμε σε πολιτική πίεση. Κακώς έχουμε αφεθεί στις βουλές του φαύλου μας πολιτικού συστήματος! Κακώς έχουμε μείνει ανοργάνωτοι!

Καιρός να το διορθώσουμε. Καιρός να οργανωθούμε, καιρός να αντισταθούμε, καιρός να δράσουμε! Γίνετε όλοι μέλη των Ελλήνων Φορολογουμένων. Όχι αύριο, σήμερα! Ενημερωθείτε για τις δράσεις, συμμετάσχετε, προτείνετε πρόσθετες, γίνετε εθελοντές. Είναι θέμα σωτηρίας, όχι μόνο των κόπων μας καθενός προσωπικά, αλλά και των μέγιστων επιτευγμάτων μας ως κοινωνίας, και της υπόστασής μας ως μιάς από τις επιτυχημένες και προοδευμένες κοινωνίες του κόσμου._


_______________________

ΥΓ. Η παρομοίωση με τον αμαξά και το άλογο ... μεγάλωσε, ωρίμασε κι έγινε κοτζάμ ιστορία!

2 σχόλια:

  1. Διαβάζω ότι ο κ. Μόσιαλος διευκρίνησε πως το τέλος "αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες ακινήτων και όχι τους ενοικιαστές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως αν ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στο όνομα του ενοικιαστή, το τέλος θα πρέπει να μετακυλύεται στον ιδιοκτήτη."

    Επομένως, όχι μόνο η ΔΕΗ αλλά και οι ενοικιαστές επιστρατεύονται για να καλύψουν τα κενά του εισπρακτικού μηχανισμού του δημοσίου τον οποίο πληρώνουμε μεν, δεν κάνει την δουλειά του δε.

    Μαθαίνω όμως ότι τουλάχιστον έχει προβλεφθεί κίνητρο για τους ενοικιαστές. Αντικίνητρο μάλλον! Αν δεν πείσουν τον ιδιοκτήτη τότε κόβεται το δικό τους ρεύμα!

    http://www.skai.gr/news/politics/article/179868/ilias-mosialos-anoihto-to-endehomeno-neon-metron/?utm_source=rss_news_politics&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παρομοίωση με τον αμαξά και το άλογο μου θύμησε αυτό το σκίτσο της γαλλικής επανάστασης: http://www.springhillvoice.com/images/troisordres.jpg Έχουμε άραγε πάει τόσο πίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή