Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Παραβίαση δικαιωμάτων φορολογουμένων από το Μουσείο της Ακρόπολης

Με αφορμή την εξαιρετική παρέμβαση του Αρίστου Δοξιάδη για την ενέργεια των ταξιτζήδων να χαρίσουν χρήματα των φορολογούμενων σε αυθαίρετα επιλεγμένους πολίτες και επισκέπτες (αυτούς που έτυχε να θέλουν να επισκεφτούν το Μουσείο της Ακρόπολης την συγκεκριμένη ώρα), ως αντάλλαγμα για την αυθαίρετη ταλαιπωρία σε άλλη αυθαίρετα επιλεγμένη ομάδα πολιτών και επισκεπτών (αυτούς που μετακινούνταν ή ταξίδευαν άλλες αυθαίρετα επιλεγμένες ώρες), θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:
  1. Το κράτος δεν γεννά χρήματα εκ του μηδενός, ξοδεύει χρήματα των φορολογουμένων.
  2. Τα χρήματα που το κράτος παίρνει από τους φορολογούμενους, δεν είναι δικά του να τα κάνει ό,τι θέλει. Οφείλει να τα διαθέτει με τρόπο που σέβεται τα δικαιώματα των φορολογουμένων.
Συγκεκριμένα η στάση των ταξιτζήδων αλλά και της διοίκησης του Μουσείου της Ακρόπολης, παραβιάζει τα δικαιώματα των φορολογουμένων σε δίκαιη, διαφανή και ανταποδοτική φορολογία.

Καλούμε τους φορολογούμενους να διαμαρτυρηθούν, επώνυμα, αυστηρά και ευγενικά, τόσο στο Μουσείο της Ακρόπολης όσο και στο σωματείο ΣΑΤΑ.

Καλούμε τους ταξιτζήδες αλλά και, κυρίως, το Μουσείο της Ακρόπολης, να εξηγήσουν πειστικά τις σχετικές ενέργειές τους!

3 σχόλια:

  1. Για όποιον θα χρησίμευε κάποιο έτοιμο παράδειγμα κειμένου διαμαρτυρίας:

    "Παρακαλώ να μου εξηγήσετε γιατί κρίθηκε σκόπιμο να συνεργαστεί το Μουσείο της Ακρόπολης με το συνδικαλιστικό όργανο ΣΑΤΑ εις βάρος των φορολογουμένων.

    http://taxpayergr.blogspot.com/2011/07/blog-post_24.html
    "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δική μου παραλλαγή
    Παρακαλώ να μου εξηγήσετε γιατί κρίθηκε σκόπιμο να συνεργαστεί το Μουσείο της Ακρόπολης με το συνδικαλιστικό όργανο ΣΑΤΑ δαπανώντας χρήματα των φορολογουμένων για την προβολή ιδιωτικών επαγγελματικών σκοπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όπως έγραψε κάποιος στο Facebook, να κάνουν κατάληψη οι του ΠΑΜΕ στα ταξί και να μοιράζουν δωρεάν κούρσες (ή να πούμε κι εμείς ως επιβάτες τους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) να δούμε πως θα τους φανεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή