Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Γιατί πληρώνονται απεργώντας;

Εξαιρετικό άρθρο στο Εν χορδαίς και οργάνοις του Χρήστου Μιχαηλίδη, συνεργάτη του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ με τον τίτλο "Γιατί πληρώνομαι απεργώντας". Αυτής της ΕΡΤ που, επειδή πληρώνεται πανάκριβα μέσω της ΔΕΗ, ακόμα κι απ' αυτούς που δεν έχουν τηλεόραση, γι' αυτό πολλοί εργαζόμενοί της θεωρούν ότι δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, και ότι ανήκει σ' εκείνους αντί σ' εμάς.

Σημαντική, εκτός των πολλών σημαντικών που αναφέρει, η επιβεβαίωση αυτού που ήδη έχει κυκλοφορήσει ευρύτατα στον τύπο, ότι κατά κανόνα στην ΕΡΤ πληρώνονται ακόμα κι όταν απεργούν! 

Θα μου πείτε, γιατί με παραξενεύει; Δεν ισχύει μόνο για την ΕΡΤ, ισχύει για όλο το ευρύτερο δημόσιο! Όποια υπηρεσία κι αν απεργεί, για όσο καιρό κι αν απεργεί, δεν μειώνονται οι αντίστοιχοι φόροι! Επομένως το παράξενο είναι όταν εκείνοι που απεργούν δεν πληρώνονται, όχι το αντίστροφο. 

Αναρωτιέμαι αντίστοιχα, εμείς οι φορολογούμενοι μπορούμε να απεργήσουμε απο τις υποχρεώσεις μας; Γιατί όχι; Γιατί ειδικά εμείς δεν έχουμε καθόλου δικαιώματα κι έχουμε μόνο υποχρεώσεις όσο ελλειμματικά κι αν ανταποκρίνονται όλοι στις δικές τους υποχρεώσεις προς εμάς; Γιατί εκείνοι πληρώνονται απεργώντας και δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια το αντίστοιχο για μας; Μήπως γιατί δεν διεκδικούμε και δεν υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και συγκεκριμένα το δικαίωμα σε ανταποδοτική φορολογία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου