Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ο Πεπονής φωτεινή εξαίρεση σεβασμού των δικαιωμάτων των φορολογούμενων

Πέθανε ο Αναστάσιος Πεπονής. Ο νόμος του έχει περάσει στην ιστορία ως το σημαντικότερο μέχρι τώρα μέτρο ... αντίστασης στην κυριαρχία του πελατειακού κράτους, δηλαδή αντίστασης στην ωμή και εκτεταμένη παραβίαση των δικαιωμάτων των φορολογούμενων.

Ενδεικτικό της ειλικρινούς του προσπάθειας υπήρξε η μαρτυρία του άρθρου στον σύνδεσμο παραπάνω ότι "Στις 12 Δεκεμβρίου 1994, παραιτήθηκε από το αξίωμα του υπουργού Προεδρίας, διαμαρτυρόμενος για την συνεχή υπονόμευση που εδέχετο - και από σημαντικό αριθμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ - ο εκσυγχρονιστικός-αξιοκρατικός νόμος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο που προσπαθούσε να καθιερώσει κατά τη διάρκεια της θητείας του. Παρέμεινε στη θέση του υπουργού Προεδρίας μέχρι την 28η Δεκεμβρίου, οπότε ορκίστηκε ο αντικαταστάτης του Ιωάννης Ποττάκης."

Έκτοτε βέβαια, αντί να πληθύνουν οι μιμητές του Πεπονή, πληθύνθηκαν όπως γνωρίζουμε όλοι, ως 'η άμμος της θαλάσσης' οι εχθροί του νόμου του.

Ας ελπίσουμε, έστω τώρα, ότι η τάση αυτή θα αντιστραφεί επιτέλους και θα υπάρξει σεβασμός και συνέχεια στην συγκεκριμένη κληρονομιά και το παράδειγμά του._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου