Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Προσφυγή των Ελλήνων Φορολογουμένων κατά του τέλους επιτηδεύματος

Σημαντική πρωτοβουλία ανακοινώνει ο σύλλογος Ελλήνων Φορολογούμενων. Προσφεύγει κατά του τέλους επιτηδεύματος. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου "αποφάσισε να υποβάλει προσφυγή εναντίον της υπουργικής απόφασης ... βάσει της οποίας θα εκδοθούν και θα αποσταλούν στους ελεύθερους επαγγελματίες τα ατομικά σημειώματα τα οποία θα μας καλούν να καταβάλουμε το ποσό των 300 ευρώ, αναδρομικά για το έτος 2010."

Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμα των φορολογούμενων σε φορολογία:
  1. Δίκαιη: Το "τέλος" επιβάλεται ανεξάρτητα από το εισόδημα, ακόμα και σε άνεργους.
  2. Συνεπή: Οι συνεπείς καλούνται να πληρώσουν επιπλέον επειδή υπάρχουν ασυνεπείς που οι φορολογικές αρχές ομολογούν πως αδυνατούν να συλλάβουν.
  3. Σταθερή: Το μέτρο αποτελεί ακόμα μια αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης, και ως προς το ότι εφαρμόζεται ξαφνικά, και ως προς το ότι αφορά χρήση που ήδη έχουν φορολογηθεί.
  4. Ανταποδοτική: Η πρόσθετη αυτή επιβάρυνση θα χρησιμοποιηθεί κατά μέγιστο μέρος για την συντήρηση των αργόμισθων πολιτικών πελατών.
    Ενδεικτικά υπογραμμίζουμε ότι σύμφωνα με το μέτρο, ο επαγγελματίας που ήδη δήλωσε ειλικρινά €50,000 και πλήρωσε τον αναλογούντα φόρο, και ο άνεργος επαγγελματίας που δήλωσε ειλικρινά μηδενικό εισόδημα, θα πληρώσουν τον ίδιο φόρο με τον επαγγελματία που δήλωσε μηδενικό ενώ είχε εισόδημα €50.000! Το μήνυμα της πολιτείας με την συγκεκριμένη προσέγγιση είναι σαφώς ότι η πιο "συμφέρουσα" τακτική είναι η ψευδής δήλωση!

    Γι' αυτό και συγχαίρουμε τους Έλληνες Φορολογούμενους για την πρωτοβουλία τους και καλούμε όλους τους επαγγελματίες που θίγονται από το μέτρο να συσπειρωθούν γύρω της. Τα δικαιώματα των φορολογούμενων επιτέλους δεν είναι ανυπεράσπιστα και στο έλεος των κυβερνητικών 'εύκολων λύσεων'._

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου