Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Τελικά μειώνεται ή αυξάνεται το κράτος;

Διαβάζω σε ανακοίνωση της ΝΔ αναλυτικό κατάλογο για 26 νέες κρατικές δομές που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Δυστυχώς στα στοιχεία που παραθέτει η ΝΔ δεν διευκρινίζεται αν οι νέες αυτές δομές στελεχώθηκαν με πρόσθετες προσλήψεις ή από προϋπάρχον προσωπικό του δημόσιου τομέα. 

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό η κυβέρνηση να διευκρινίσει πώς η δημιουργία πληθώρας καινούριων υπηρεσιών είναι συμβατή με την κρίσιμη προσπάθειά της για μείωση της γραφειοκρατίας και του μεγέθους του κράτους. Επίσης ποιά είναι σχετική οικονομική επιβάρυνση για τους φορολογούμενους.

Μην ξεχνάμε ότι σε εποχές μείωσης μισθών του δημοσίου και σκληρών, υποτίθεται, οικονομιών σε κάθε επίπεδο, οι πρωτογενείς δαπάνες του δημοσίου του πρώτου εξαμήνου 2011 ξεπερνούν εκείνες του 2010!

Και ότι οι αντίστοιχες πολυεξαγγελθείσες διαδικασίες συγχωνεύσεων προχωρούν με βήμα σημειωτόν, και έχουν αποδώσει μέχρι τώρα αμελητέα εξοικονόμηση για τους φορολογούμενους.

Χρειάζονται επειγόντως πειστικές εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Περισσότερο όμως κι από εξηγήσεις χρειάζονται δράσεις με αποτελέσματα._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου