Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Χρέη κομμάτων: Τα κόμματα και πώς μας δικαιώνουν


Δικαιωνόμαστε πλήρως στη πρόβλεψή μας ότι τα κόμματα θα κάνουν άμεσες παρεμβάσεις σχετικές με τα χρέη τους. Μετά την απόπειρά τους να τα "ρυθμίσουν" εις βάρος των φορολογούμενων, τα κόμματα ξαναχτύπησαν. Θέλουν να περάσουν ρύθμιση που τους εξασφαλίζει συνέχιση του αθέμιτου ανταγωνισμού που κάνουν σε σχέση με την κρατική χρηματοδότηση.

Η ρύθμιση εξασφαλίζει σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την δυνατότητα να συνεχίσουν απρόσκοπτα, σε προεκλογική περίοδο, να ξοδεύουν περισσότερα απ' όσα τους εξασφαλίζει η, ούτως ή άλλως σκανδαλωδώς μεγάλου ύψους, κρατική χρηματοδότηση. Περιττό βέβαια να υπογραμμίσουμε ακόμα μια φορά, ότι η προσέγγιση αυτή λειτουργεί εναντίον τόσο των κομμάτων που είχαν ορθολογικότερη διαχείριση και δεν δανείστηκαν υπερβολικά, όσο και των κομμάτων που δεν χρηματοδοτούνται καθόλου. Οι φορολογούμενοι όμως ενδιαφερόμαστε για το ακριβώς αντίθετο.

Το TaxPayerGr αισθάνεται απολύτως δικαιωμένο στην επιλογή του να κάνει εκστρατεία σχετική με την χρηματοδότηση και τα χρέη των κομμάτων. Η τρέχουσα πρόβλεψή μας είναι ότι τα δύο υπερχρεωμένα κόμματα θα θελήσουν και πάλι να τα ρυθμίσουν πολύ σύντομα μετά τις εκλογές. Φυσικά, εις βάρος της δικής μας τσέπης. Συμμετάσχετε όλοι!


Ακολουθεί ολόκληρο σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής.

'









Δράση: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραβιάζουν το Σύνταγμα

Για ωμή παραβίαση του Συντάγματος καταγγέλλει τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η Δράση, για τη νομοθετική παρέμβαση τους με την οποία εξασφαλίζουν απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδότησής τους από το κράτος συμπεριλαμβάνοντας την πρόβλεψη ότι τα χρήματα αυτά δεν θα μπορούν κατασχεθούν από τους πιστωτές, ούτε να εκχωρούνται.

Αυτή η τελευταία πρόβλεψη, μάλιστα, όπως επισημαίνει η Δράση σε ανακοίνωσή της, συνιστά, εκτός από παραβίαση του Συντάγματος και παραβίαση της Συνθήκης της Ρώμης όσον αφορά την προστασία της περιουσίας των άλλων, στη συγκεκριμένη περίπτωση των πιστωτών.

Στην ανακοίνωση η Δράση αφήνει ακόμα σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, λέγοντας ότι έχει χάσει τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Καλεί, τέλος, τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση έναντι του συστήματος, που, όπως τονίζει, καθώς βλέπει να γλιστράει η εξουσία από τα χέρια του, δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μέσα για να διατηρήσει τα προνόμιά του.

΄

ΥΓ.
1. Ελπίζω να υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις από άλλα κόμματα που μας έχουν διαφύγει. Αν όχι, άραγε γιατί;
2. Υπήρξε όμως θετική αντίδραση της Άννας Νταλάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου